Fešácky tvarohový koláč

Fešácky tvarohový koláč

Tento koláč síce nepatrí medzi typické vianočné dobroty, ale do Vianoc je ešte dosť času, nie?  Jeho príprava vám zaberie približne 20 minút.

Do misky dáme múku, prášok do pečivo, cukor, kakao a všetko premiešame. Pridáme vajcia, mlieko a olej. Vzniklo nám hnedé cesto. ¾ z neho si vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Samozrejme, môžeme v prvom kroku  premiešať suché a  mokré ingrediencie oddelene, ale načo si pridávať špinavý riad? Mám odskúšané, že pekné cesto sa urobí, aj keď to zmiešate naraz.

Do druhej nádoby si pripravíme tvaroh, pridáme mlieko, zlatý klas, práškový a vanilkový cukor. Túto zmes rozmixujeme ponorným mixérom a vylejeme na hnedé cesto. Z posledného dielu hnedého cesta naberáme lyžicou a pofŕkame už takmer pripravený koláč. Šupneme do rúry na 190 stupňov a pečieme 35 min.

Hnedé cesto

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 hrnček kryštálového cukru

3 PL kakaa

2 vajcia

1 hrnček mlieka

0,5 hrnčeka oleja

Tvarohová vrstva

300g tvarohu

1 zlatý klas

1 vanilkový cukor

¾ hrnčeka práškového cukru

2 vajcia

1 hrnček mlieka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *