Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketová sezóna je síce za nami, no my si túto pochúťku radi doprajeme celoročne. Veľkú cuketu (pokojne môže byť aj tekvica) ošúpeme, prekrojíme a vydlabeme semiačka. Umyjeme, posolíme , pokvapkáme olejom a dáme na plech do rúry na 200 stupňov podusiť asi na 20 minút. Medzitým si pripravíme mäsovú náplň. Na cibuľke a cesnaku orestujeme mleté mäso zo všetkých strán, pridáme paradajkové pyré, prípadne kečup.  Mäso ochutíme štipkou čierneho korenia , soli a čerstvej, prípadne sušenej bazalky. Zmes povaríme aspoň 20 min, pokojne aj dlhšie. Pri dlhšom varení podľa potreby prilievame vodu, aby nám obed neprihorel v polovici prípravy.  🙂 Následne vyberieme cukety z rúry , naplníme ich mäsom a dáme naspäť zapiecť na pol hodinu. 10 minút pred koncom zapekania plech vyberieme a cukety posypeme nastrúhaným syrom. Podávame napríklad s varenými zemiakmi.

 

500g mleté mäso

paradajkové pyré 400g

1 veľká cuketa alebo tekvica

čierne korenie mleté

soľ

bazalka

olej

tvrdý  syr

zemiaky

Foto: www.recepty.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *